В неделя в Dolby Theater в Лос Анджелис се състоя 91-вата

...
В неделя в Dolby Theater в Лос Анджелис се състоя 91-вата
Коментари Харесай

Защо статуетката Оскар струва само 1 долар?

В неделя в Dolby Theater в Лос Анджелис се  състоя 91-вата гала по връчването на премиите на Академията за кино изкуства и науки на Съединени американски щати . Това е най-голямото отличие във филмовата промишленост и то носи почитание и респект на наградените.

Самата статуетка обаче коства едвам 1 $.

Академията, която раздава премиите всяка година, има строги правила във връзка с статуетките.

Според тях спечелилите не могат да продават своя Оскар без първо да са предложили на Академията да го откупи назад против 1 $, което на процедура свежда цената на всеки Оскар до едвам 1 $.

Правилото важи и за родственици, които са наследили Оскарите от починалите им носители.

Допреди няколко години Академията плащаше по 10 $ на статуетка, в случай че предходен победител или негови/нейни родственици желаят да се освободят от нея. Това обаче се промени през 2015 година, когато статуетката, извоювана от Джоузеф Райт за " Моето момиче Сал " от 1942 година се озова в ръцете на Nate D. Sanders - компанията, която продава холивудски сувенири и предмети с колекционерска стойност.

Аукционната къща, която е учредена от Нейт Сандърс през 1986 година, купува Оскара от Briarbrook Auctions за 79 200 $. Племенникът на Райт - Джоузеф Тутало, бе предал статуетката на Briarbrook през 2014 година

Академията заведе дело срещо Briarbrook за използването на своето предписание за 10 $, което е в действие от 1951 година

Въпреки че Райт печели премията преди влизането в действие на правилото, съдът в Лос Анджелис отсъди в интерес на Академията, защото Райт членува в нея до 1951 година, написа CNBC. 

Делото бе значимо, защото решението на съда поддържа желанието на Академията статуетките в никакъв случай да не се трансформират в елементарен " предмет, който се търгува. "

Продажбата им би понижила цената на премията, съобщи тогава сегашният основният изпълнителен шеф на Академията Доун Хъдсън.

Впоследствие Академията смъкна цената единствено до $.

 

profit.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР